Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2008

Η γάτα μου και οι διάφορες...φιλοσοφικές θεωρίες

Δυο θέματα με απασχόλησαν τον τελευταίο καιρό. Από τη μια, η μαύρη γάτα μου που εξαφανίστηκε –τελικά είχε κρυφτεί μαζί με άλλες γάτες στην σκοτεινή αποθήκη του σπιτιού μου- και την αναζητούσα εναγωνίως και από την άλλη, πώς θα ενεργούσα –για την ανεύρεσή της- σύμφωνα με τις διάφορες φιλοσοφικές θεωρίες που κατά καιρούς εμφανίστηκαν στον κόσμο! Τι εννοώ; Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε –ή θα μπερδευτείτε, όπως κι εγώ.


'Ετσι, η....
ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, αλλά η μαύρη γάτα δεν είναι μέσα !


ΝΕΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Η γάτα δεν είναι μέσα στο δωμάτιο, και σε βάζουν να αναφωνείς: την βρήκα! - Την βρήκα!


ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όλες οι μαύρες γάτες είναι μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο, και κανένας δεν τις βλέπει!


ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όλες οι μαύρες γάτες είναι έξω από το σκοτεινό δωμάτιο, και όλοι λένε ότι δεν υπάρχουν μαύρες γάτες!

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Όλες οι μαύρες γάτες έχουν ψοφήσει και σε βάζουν να βάψεις μερικές άσπρες γάτες, μαύρες!


ΚΙΝΕΖΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη και μια άσπρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τις βρίσκουνε, προσποιούνται ότι δεν υπάρχουν γάτες, αλλά υπάρχουν ζώα!


ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη και μια άσπρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, τις βρίσκουνε και ονομάζουν τις μαύρες γάτες άσπρες, και τις άσπρες γάτες μαύρες!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, την βρίσκουνε, και εκπαιδεύουν την μαύρη γάτα να συμπεριφέρεται σαν άσπρη γάτα ! (κατά συνέπεια όλες οι γάτες είναι ίδιες!)

ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΗ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ φιλοσοφική θεωρία, κάνει πως ψάχνει για μια μαύρη γάτα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, την βρίσκουνε, και εκπαιδεύουνε την γάτα να συμπεριφέρεται σαν…σκύλος.


Τελικά έκανα κάτι πολύ απλό κι έτσι την βρήκα. Την φώναξα με …τ’ όνομά της και αμέσως έτρεξε σε μένα και άρχισε να τρίβεται στα πόδια μου –δεν μπορείτε να φανταστείτε τι χαδιάρα γάτα έχω!

1 σχόλιο:

KitsosMitsos είπε...

Αξιόλογο αφιέρωμα - μαθητευόμενο φιλοσοφικό πείραμα.

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...