Παρασκευή 9 Μαΐου 2008

Στου κουφού ...ΥΠΕΧΩΔΕ την πόρτα κανείς δεν τολμά να ...βροντήσει

Γιατί όταν βλέπω τον Υπουργό ΧωρΑταξίας Κατά του Περιβάλλοντος κ. Σουφλιά να μιλά στην τηλεόραση, με τα λόγια που χρησιμοποιεί και το ύφος που τα αναγγέλλει μου …δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου στο οποίον ανατέθηκε η ευθύνη να ανοικοδομήσει την Ελλάδα και αυτό πράττει ενσυνειδήτως; Αναφέρω κάποια παραδείγματα, που δείχνουν του λόγου το …αληθές:
1) Απρίλιος 2004: Όσον αφορά στην κατασκευή-ανακατασκευή της λεωφόρου Μαραθώνος, για τις ανάγκες του μαραθωνίου. Περιγράφοντας την κατάσταση εξηγεί ότι παράλαβε …τίποτε και μέσα στις προθεσμίες παρέδωσε το έργο.
2) Επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Γραμμή 2 προς το Ελληνικό: -χρησιμοποιώ δικές του λέξεις:«Το έργο της επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Ελληνικό το παραλάβαμε σε φάση δημοπράτησης ως μια υπέργεια κατασκευή με εναέρια γέφυρα κατά μήκος της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, μια τεχνική λύση που θα είχε πολύ δυσάρεστες παρενέργειες (ηχητική και οπτική ρύπανση) στους Δήμους Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Αλίμου και Ελληνικού. Μέσα σε έναν χρόνο καταφέραμε να μελετήσουμε εκ νέου το έργο και να προκηρύξουμε νέο Διαγωνισμό, όπου το σύνολο του έργου θα είναι υπόγειο όπως όλο το δίκτυο του Μετρό και υπογράψαμε τη σύμβαση του έργου με την ανάδοχο κοινοπραξία στις 7 Μαρτίου 2006.Σήμερα, οκτώ μήνες μετά, διαπιστώνω ότι οι εργασίες εξελίσσονται κανονικά…».
3) Δημιουργία ξεχωριστού Υπουργείου Περιβάλλοντος: τον ρωτάνε οι δημοσιογράφοι σχετικά και απαντά με ύφος …1000 καρδιναλίων: ''τα έχω πει και στη Βουλή από τον προηγούμενο Νοέμβριο και έχω δώσει και χρονοδιάγραμμα. Γίνεται εξέταση του θέματος, θα κάνω σχετικές εισηγήσεις… η ίδρυση του θα είναι σε βάθος χρόνου, περίπου σε ενάμιση χρόνο από τώρα''.
Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει πολλές ανάλογες δηλώσεις. Δηλώσεις που φανερώνουν ...πόση ανάγκη έχει η Ελλάδα και ο κάθε έλληνας, τον κ. ΥΠΕΧΩΔΕ. Για το δικό του αυθαίρετο όμως… Όχι μόνο δεν παραδέχεται την αυθαιρεσία, όχι μόνον δεν παραιτείται παρά μόνο με δηλώσεις επικαλείται την 35ετή παρουσία του στα κοινά ως απόδειξη για «τη βαθιά πίστη σε ηθικές αρχές και αξίες», ενώ χαρακτηρίζει τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις «σκόπιμες, ψευδείς και παραπλανητικές αναφορές», μέμφεται την Πολεοδομία Μαρκοπούλου, που «χωρίς δικαιολογία σταμάτησε τη διαδικασία ελέγχου (σ.σ. της αίτησης αναθεώρησης της άδειας) και κλείδωσε τον φάκελο στο συρτάρι για 32 ολόκληρους μήνες». Δηλαδή, ο επιφορτισμένος με την προστασία του περιβάλλοντος και της πολεοδομικής νομοθεσίας υπουργός επικαλείται άγνοια των εκκρεμοτήτων στην άδεια οικοδομής της οικίας του.
Ο κ. Σουφλιάς κατά καιρούς έχει εκφράσει δημόσια διαφωνίες του με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης και μάλιστα, απ’ ότι δείχνουν και τα γεγονότα, η δική του γραμμή κατά κανόνα μετράει. Ας μη ξεχνάμε πως αυτός κατήρτισε το Πρόγραμμα της Ν.Δ. Γι’ αυτό μάλλον …καλύπτεται από το Πρωθυπουργό. Ενώ ο κος Μαγγίνας έφυγε –δικαίως- κακήν κακώς…
Σχετικά δημοσιεύματα από τον Τύπο:
Το αυθαίρετο Σουφλιά και ο ρόλος του μηχανικού, ΕΔΩ
Τι απαντά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για τις σχέσεις του με τον μηχανικό κ. Νίκο Μεταξά, ΕΔΩ

Υ.Γ. Θα έχετε διαβάσει την ολοσέλιδη Ανακοίνωση Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ, 23/4/2008, με τίτλο «Η Ελλάδα ΔΕΝ βρίσκεται εκτός Πρωτοκόλλου του Κιότο». Αν όχι, δείτε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...