Σάββατο 31 Μαΐου 2008

Ακρίβεια; Ποιά ακρίβεια;



Διαβάζω τίτλους από εφημερίδες:

* Αρχίζουν να αποδίδουν τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας. Σχόλιο: αναρωτιέμαι, τυφλός είμαι, γιατί δεν τα βλέπω;

* Σκληρό πόκερ, Κυβέρνησης και εταιρειών, για τις τιμές. «…θα είμαι ευτυχής αν οι μειώσεις αντιστοιχούν σε διψήφιο ποσοστό. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει η αναμενόμενη αντίδραση» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης της Ακρίβειας κ. Χρ. Φώλιας. Ήδη, η Nestle ανακοίνωσε το «πάγωμα» των τιμών στον στιγμιαίο και τον ελληνικό καφέ ως το τέλος του έτους. Σχόλιο: Α, ωραία. Από δω και πέρα θα κόψω το φαί και θα πίνω μόνο ελληνικό και στιγμιαίο καφέ. Για το φρέντο δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη;

* Αντίστροφη μέτρηση για τις τιμές. Σχόλιο: από πού να ξεκινήσω να μετράω αγαπητέ; Μήπως από το συν άπειρο;

* Τελεσίγραφο Χρ. Φώλια προς εταιρείες για μείωση τιμολογίων ως τη Δευτέρα. Σχόλιο: Μα προλαβαίνουν μέχρι τη Δ. καλέ μου υπουργέ; Γιατί επικρέμεται η «δαμόκλειος σπάθη» της δημοσιοποίησης «μαύρης λίστας» επιχειρήσεων οι οποίες διατηρούν υψηλά ποσοστά κέρδους. Άσε που θααααα υποστούν ελέγχους από τις υπηρεσίες του υπ. Ανάπτυξης. Και εν πάση περιπτώσει, εννοείτε τη Μ. Δευτέρα; Γίνετε πιο σαφής.

* Μαύρη λίστα για όσες εταιρείες επιμένουν... ακριβά. Πίεση προς τις επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε μειώσεις τιμών άσκησε χθες ο υπουργός Aνάπτυξης Xρ. Φώλιας. «Δεν πρόκειται για συμφωνία κυρίων. Πρόκειται για πρόταση αυτορρύθμισης της αγοράς» δήλωσε. Σχόλιο: Είμαι σίγουρος πως τους συγκινήσατε. ‘Ηδη χθες, μείωση τιμών κατά 50% σε εφαρμογές λογισμικού ανακοίνωσε από Δευτέρα 2 Iουνίου η Singular Logic του Oμίλου Marfin. Ωραία λοιπό, αντί γάλα και κηπευτικά θα αγοράζω υπολογιστές, περιφερειακά, software και hardware, καθώς και αναλώσιμα.

* Tα επτά μέτρα κατά της ακρίβειας ανακοινώθηκαν χθες.. Σχόλιο: έχουμε και λέμε, 41 μέτρα που θααααα αρχίσουν να αποδίδουν συν 7 νέα μέτρα μας κάνουν μια μεγάλη …τρύπα στο νερό!

* «Δεν υπήρξε καθυστέρηση, την ώρα που ήρθε το alert από τη Commission αυθημερόν ο ΕΦΕΤ αντέδρασε…Ο υπουργός και οι υφυπουργοί είναι μια ομάδα που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε θέμα αρμοδιότητας του υπουργείου αναφύεται». Σχόλιο: το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

* Tα επτά μέτρα κατά της ακρίβειας. Σχόλιο: καλά 41 ολόκληρα μέτρα δεν φτάσανε; Πάλι …μέτρα μας πήρατε;

Συμπέρασμα: τελικά ή οι κυβερνώντες κυβερνούν σε άλλο κράτος, ή εγώ ζω σε διαφορετικό. Πάντως να συμπίπτουμε στο ίδιο το βλέπω μάλλον απίθανο. Και όπως έφα ΛΛ: παίρνουν μέτρα εδώ και τα αποτελέσματα των μέτρων αυτών εμφανίζονται σε άλλη χώρα. Φώλια είσαι σπίτι; γιατί σε παίρνω και μιλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...