Τρίτη 17 Ιουνίου 2008

Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2008 με χατ-τρικ στα γήπεδα της ...Ιρλανδία

Το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2008 διεξάγεται στο Σάλτσμπουργκ, αλλά ένα σπουδαιότατο γκολ μπήκε στην …Ιρλανδία. Αναφέρομαι στο …ματς ανάμεσα στους «Ευρωπαϊκούς λαούς Vs Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» το οποίο ξεκίνησε πριν …μερικά χρόνια στην Ολλανδία με σκορ 1-0, συνεχίστηκε στη Γαλλία με σκορ 2-0 και τώρα στην Ιρλανδία το σκορ έγινε 3-0. Στην αναμέτρηση των λαών της Ευρώπης με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, έχουμε το «χατ-τρικ». Το «τρία στα τρία».
Όπως καταλαβαίνετε είμαι κι εγώ σε κλίμα ποδοσφαιρικό, και αναφέρομαι με ποδοσφαιρικούς όρους στην εξέλιξη που είχε το δημοψήφισμα στην Ιρλανδία για την περίφημη «συνταγματική συνθήκη της Λισσαβόνας». Τα δυο πρώτα δημοψήφισμα –αγώνες- σε Ολλανδία και Γαλλία είπαν όχι στο «ευρωσύνταγμα». Οπότε οι ηγεσίες αναδιπλώθηκαν και κατέληξαν στην «Συνθήκη της Λισσαβόνας». Αλλά και πάλιν, οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί …έβαλαν αυτογκόλ. Στα …γήπεδα της Ιρλανδίας. Εκεί που πίστευαν πως είχαν το αποτέλεσμα στο «τσεπάκι» τους. Και ο αγώνας κατά πως φαίνεται, δεν έληξε. Θα υπάρξουν κι άλλα ημίχρονα. Οι λαοί αντεπίτεθενται. Μία τέτοια εξέλιξη μάλλον φοβήθηκε και ο Σημίτης και αντέδρασε με αποτέλεσμα να πάρει την …κόκκινη κάρτα!
Γιατί όμως οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι «αντιευρωπαϊστές», είναι αντίθετοι στην ιδέα της «ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης»; Ομολογώ πως, αν γινόταν δημοψήφισμα σήμερα θα ψήφιζα κι εγώ ΟΧΙ. Και τούτο όχι επειδή είμαι αντιευρωπαϊστής, αλλά διότι δεν ανέχομαι την διαμόρφωση αποφάσεων που αφορούν στο αύριο των παιδιών μου, μέσα από «λειτουργίες» που παράγει μια γραφειοκρατική μηχανή, υπακούοντας στα «λόμπι» πολυεθνικών εταιριών και που ουσιαστικά λειτουργεί εναντίον των λαών, χωρίς κανένα έλεγχο από τους λαούς της Ευρώπης. Έχω πολλούς ενδοιασμούς αν τελικά αναφερόμαστε σε μία Ευρώπη των λαών ή σε μία Ευρώπη των εταιρειών, των βιομηχάνων, των λόμπι και των τραστ. Όσο δεν αλλάζουμε προπονητή –έναν κυριολεκτικά Ευρωπαίο πολίτη-, και προπονητικό τιμ –είπαμε πως θα δω …ποδοσφαιρικά την υπόθεση «Ευρώπη»- τόσο οι γραφειοκράτες-τεχνοκράτες θα είναι πάνω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιοτελικά ποιος είναι ο ρόλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, ακόμη δεν κατάλαβα· μήπως λειτουργεί ... συμβουλευτικά;- τόσο οι λαοί, θα …σκοράρουν βάζοντας στο περιθώριο τα «συντάγματα» που κατασκευάζονται με …ευρωπαϊκή ισχύ για να υπηρετούν την αμερικανική πολιτική.
'Αντε, κι άλλα τέτοια σκορ και προσοχή, γερά στην άμυνα και με κόντρα επίθεση θα τους ...πάρουμε τα σώβρακα.

4 σχόλια:

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος είπε...

το ολοκληρωτικο ποδοσφαιρο ηταν παντα το πιο αποτελεσματικο...

KitsosMitsos είπε...

Το θέμα είναι ότι πρέπει να πάμε μπροστά, έστω και με κάποιες θυσίες. Η αυτοκρατορία καταρρέει, ας είμαστε εμείς οι αντικαταστάτες.

habilis είπε...

!!! Γερα-γερα, με τσαμπουκα...

phlou...flis είπε...

@exoaptonkyklo: ναι και είναι δοκιμασμένη συνταγή

@kitsoMitso: αισιοδοξώ και ελπίζω σ' αυτό

@habilis: όσο αντέξουμε

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...