Τρίτη 10 Ιουνίου 2008

Και τα γαϊδούρια θέλουν το ... διαβατήριό τους!


Γαιδαράκο μου τα 'μαθες τα νέα; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε κανονισμό βάσει του οποίου εσείς τα ιπποειδή (άλογα, μουλάρια, γαϊδούρια) στην ΕΕ θα έχετε διαβατήριο και θα φέρετε υποδερμικό μικροτσίπ, όπως οι κατοικίδιοι σκύλοι. Το νέο σύστημα αναμένεται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2009. (Προλαβαίνεις μέχρι τότε να ετοιμαστείς; Θα βγεις και φωτογραφία.)
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, σε κάθε ζώο, σαν και σένα, θα αντιστοιχεί ένας μοναδικός αριθμός ο οποίος θα εκδίδεται κατά τη γέννησή σου (εγώ να δεις πόσους τέτοιους αριθμούς έχω) και θα αποθηκεύεται τόσο σε μια κεντρική βάση δεδομένων όσο και σε τσιπ που εμφυτεύεται κάτω από το δέρμα σου. (Μη φοβάσαι, ανώδυνο θα είναι. Εσύ που είσαι και σκληρόπετσος.)
Το διαβατήριο απαιτείται όχι μόνον για λόγους της δικιάς σου υγείας (ξέρεις, για το ΙΚΑ, χτύπα ξύλο), αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας, επειδή εμείς οι άνθρωποι, καμιά φορά, τρεφόμαστε κι από σας.

Προφητική λοιπόν η σχετική διαφήμιση του τζόκερ στην οποίαν η υπάλληλος στο αεροδρόμιο ρωτάει έκπληκτη αν …πετάει ο γάιδαρος με το αεροπλάνο. Δηλαδή εμείς τα ...γαιδούρια νάχουμε διαβατήριο και τα πραγματικά γαιδούρια να το στερούνται; Αυτή την ...αδικία έρχεται να αποκαταστήσει η Ε.Επιτροπή!

ΥΓ. Μήπως να προτείνουμε αυτό το μικροτσίπ να εμφυτεύεται και για τους ανθρώπους, για να μην τρέχουμε κάθε τόσο για έκδοση ή ανανέωση διαβατηρίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...