Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

ΑΣΕΠ & διαγωνισμοί Vs Κομματικοί πελάτες μου καλοί

Παρακάμπτεται το ΑΣΕΠ σε προσλήψεις στο Δημόσιο, αναφέρει ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής, στην Ετήσια Έκθεση για το 2007 την οποίαν παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής. Καταγγέλλει δε για νομοθετικές και άλλες κανονιστικής φύσεως διατάξεις και πράξεις με τις οποίες γίνονται προσλήψεις στον δημόσιο τομέα κατά παραμερισμό του ΑΣΕΠ.

Ας αναλογιστούμε ποιοι είναι αυτοί που παραμερίζουν τον ΑΣΕΠ και σε ποιον παραδόθηκε η έκθεση. Στον …αρχιτσομπάνο (πρόεδρος της Βουλής), του οποίου τα πρόβατα (οι βουλευτές) κάνουν τις …παραβιάσεις. Και τώρα τι περιμένουμε από τον πρόεδρο της Βουλής; Να τους …τραβήξει τ’ αυτί ή να ακυρώσει τις προσλήψεις και να ξαναφέρει σε ισχύ τον ΑΣΕΠ;

Θυμάμαι πως πριν από μερικά χρόνια αγώνας τεράστιος απ’ όλα σχεδόν τα κόμματα, για την κατάργηση της επετηρίδας των εκπαιδευτικών και των διορισμό τους μέσω ΑΣΕΠ, με διαγωνισμό, για να ξεφρακάρει η επετηρίδα, για να μπει φρέσκο και νέο αίμα στα σχολεία, για να…. Το αποτέλεσμα ξέρετε ποιο είναι; Αντί μιας επετηρίδας που είχαμε τότε, σήμερα έχουμε, δεν ξέρω κι εγώ πόσες επετηρίδες. Επετηρίδα επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, επετηρίδα αναπληρωτών με 24μηνη θητεία και άλλη με 18μηνη θητεία, επετηρίδα πολύτεκνων και άγνωστο τι άλλο. Άρα, αυτόματα το μυαλό μου, πονηρός ων, πάει σε άλλο, στην «εξυπηρέτηση» των ενδιαφερομένων προς διορισμό από υπουργικά ή βουλευτικά γραφεία. 'Η μήπως κάνω λάθος. Κι ας καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, κι ας καταγγέλλουν οι άμεσα θιγόμενοι. Το πελατειακό-κομματικό καθεστώς, που ζούσε ανέκαθεν, ζει και σήμερα αλλά θα ζει αενάως.

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Φλούφλη μου,
ξέρεις τι θυμήθηκα??? Το Βέγγο που σε κάποια ταινία φώναζε "Πελάτες μου".
Συμφωνώ μαζί σου και οι ελπίδες μου είναι λιγοστές ότι κάποια μέρα στην Ελλάδα θα βασιλεύει η αξιοκρατία...

akrat είπε...

το αενάως... αισιόδοξο το βλέπω...

phlou...flis είπε...

@Meropi & @akrat: αυτό είναι και το ...αισιόδοξο της υπόθεσης

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...