Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

Μα πόσο σοβαροί μπορεί να είναι;

Έναν χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε την πρόθεση της κυβέρνησης να προτείνει ξανά τον Κάρολο Παπούλια. Σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή της Κυριακής», ο Π. Παυλόπουλος έπλεξε το εγκώμιο του Κ. Παπούλια λέγοντας ότι «είναι ένας εξαιρετικός πρόεδρος και είμαστε έτοιμοι να τον στηρίξουμε για τη δεύτερη θητεία του». «Απομένει», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, «και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, και ιδίως το ΠαΣοΚ, να ξεκαθαρίσει τη θέση του».
Το ΠαΣοΚ, έχει ξεκαθαρίσει και αυτό τη θέση του. Να υπενθυμίσω ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Ρέππας είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιδιώξει το ΠαΣοΚ προσφυγή στις κάλπες με αφορμή την εκλογή του Προέδρου, τον Ιανουάριο του 2010. Δηλαδή να αρνηθεί να τον ψηφίσει για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Ταυτόχονα, διευκρίνισε πως αν στη συνέχεια το κόμμα του αποκτήσει αυτοδυναμία, θα προτείνει τον Κ. Παπούλια για Πρόεδρο.

Φαιδρότητες; Ανεπιφύλακτα ΝΑΙ! Και από τα δύο κόμματα εξουσίες. Υπάρχει κανένας σοβαρός πολιτικός σ’ αυτή τη χώρα να μας βγάλει απ’ το τούνελ και το αδιέξοδο;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει;

Meropi είπε...

Η απάντηση είναι ότι φοβάμαι πως όχι. Απλώς έχουμε ένα στραβό και ένα μονόφθαλμο.

maxforeigner είπε...

H παροιμία ή ... γνωμικό λέει : "ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε". Για την Ελλάδα όμως και τους πολιτικούς της... τί να πει κανείς... Και στραβά αρμενίζουνε αλλά και το γιαλό... στραβό τον βλέπουν ... Δεν είναι εύκολο να βγούμε από το τούνελ. Ούτε ένας καλός αρχηγός θα μπορούσε να κάνει κάτι, χρειάζονται πολλοί καλοί, χρειάζονται 300. Πού να βρεθούν???

phlou...flis είπε...

@ΚΑΠΙΤΑΛ ΚΟΥΜΟΥΝΙ: αμ δε

@Meropi: και διαλέγουμε ανάμεσα;

@Mike: δίκιο έχεις. πρέπει να βρούμε 300 (ή να τους λιγοστέψουμε κι αυτούς)

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...