Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Τί 'ναι τούτο πάλι; (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

«Αγαπητέ μου Αντώνη,
Πανηγυρίζω κι εγώ μαζί σου στην θριαμβευτική σου νίκη που διανοίγει μια νέα προοπτική για την Ελλάδα μας!
Με αγάπη δικός σου Μίκης»
Με νέα επιστολή του, ο Μίκης εξηγεί το περιεχόμενο της πρώτης του δήλωσης.
Μίκης: Για Σκόπια και σχέδιο Ανάν συμπίπτουμε με Σαμαρά
Τη σύμπτωση απόψεων με τον Αντ. Σαμαρά στο θέμα των Σκοπίων και στο σχέδιο Ανάν επισημαίνει με δήλωσή του ο Μίκης Θεοδωράκης. Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:
"Στη σημερινή εποχή η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους λόγω της παγκοσμιοποίησης, της οποίας κύριοι στόχοι μεταξύ άλλων είναι ο αφελληνισμός μας, καθώς και η εξάλειψη της ιστορικής μας μνήμης και της πολιτιστικής μας ταυτότητας. Πρωταρχική μας επιδίωξη επομένως θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της εθνικής μας συνείδησης και η καλλιέργεια του πατριωτισμού.
Δύο κομβικά προβλήματα προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξαν
α) το θέμα των Σκοπίων, στο οποίο τουλάχιστον σε μας τους Ελληνες δεν επιτρέπεται να τα αναγνωρίσουμε ποτέ με το όνομα «Μακεδονία», εφ' όσον σεβόμαστε την ιστορία μας και τον ίδιο τον εαυτό μας ως Εθνος ζωντανό και υπερήφανο.
β) η στάση μας στο σχέδιο Ανάν χθες, σήμερα και αύριο, προκειμένου να υπερασπίσουμε την ανεξαρτησία, την πρόοδο και ευημερία τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων, που θα πρέπει οι ίδιοι ελεύθερα και κυριαρχικά να αποφασίσουν για το μέλλον τους.
Σ' αυτά τα δύο ζωτικά προβλήματα οι απόψεις μου συνέπεσαν πλήρως (για το πρώτο ήδη από το 1991) με εκείνες του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος από τη νέα του θέση αποτελεί για όσους σκέπτονται όπως εγώ, ισχυρή ενίσχυση και ελπίδα.
Αθήνα, 2.12.2009
Μίκης Θεοδωράκης
»

6 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Διερωτάσαι τι είναι Φώτη; Μεγαλεπήβολες ευχές από τον μεγάλο και δικό μας Μίκη...

habilis είπε...

O Mίκης ???

VAD είπε...

Τι ήταν;Μικης!Εκει που πας να του συγχωρησεις κάτι,πχ.'89,παφ,την αμολάει ξανα και σε απογοητεύει ακομα μια φορά!Ποιος;Αυτός που στάθηκε οδηγος για γενιές αγώνων!Κρίμα...(Γιατί ομως ειμαι ετοιμος πάλι να τον συγχωρησω;Γιατί ειναι ο Μίκης ρε γμτ!

akrat είπε...

γιατί περίμενες άλλο από τον Μίκη??
Ο τέλοιος συνεπής ως τα άκρα υπερασπιστής της δήθεν αντιιμπεριαλιστικής πάλης...
Και ο Σαμαράς θέμε δεν θέμε βγήκε κόντρα στα συμφέροντα Λαμπράκηδων μεγαλοπλουσίων κλπ...
και ο Μίκης γουστάρει τι κακό βρήκες??

Yannis Kapnidis είπε...

Παρακαλώ, τα χάπια του μαέστρου κι ένα ποτήρι νερό!

Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη, τον οποίο εκτιμώ και σα μουσικό και σαν άνθρωπο, θα ήθελα μια εξήγηση για το συγκεκριμένο μήνυμα... Όχι γιατί το απευθύνει σε αρηγό δεξιού κόμματος, αλλά γιατί το απευθύνει σε αρχηγό κόμματος γενικώς...

phlou...flis είπε...

Αγαπητοί @φίλοι

@Phive
@habilis
@VaD
@akrat
@Hellenic Potion

με νέα επιστολή του στις 2.12.2009 ο Μίκης αιτιολογεί το περιεχόμενο της ευχετήριας επιστολής του εξηγόντας πως συμπτίπτει με το Σαμαρά για το θέμα των Σκοπίων αλλά και το σχέδιο Ανάν.
Δείτε ολόκληρη την επιστολή του στην ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΗ ανάρτηση

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...