Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, μα ποιού Παιδιού; (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ)

Με μια μέρα καθυστέρηση...
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος πως δε σας διαφεύγει το γεγονός ότι η 11η Δεκεμβρίου κάθε χρόνου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Ταυτοχρονα, είμαι εξίσου πεπεισμένος πως αγνοείτε τους λόγους, την αιτία για την καθιέρωση αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας. Διό και σας τους περιγράφω αναλυτικώς.

Την 11ην Δεκεμβρίου του 1955, σε ένα μαιευτήριο της Κερύνειας, γεννήθηκε ένα παιδί, διαφορετικό από τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Με το που ...ξεπρόβαλε η κεφάλα του, συναγερμός μέγας εσήμανεν εις το μαιευτήριο∙ παρατεταμένες φωνές και κραυγές απελευθέρωσεν ...ο απύθμενος στόμας του. Είδαν κι έπαθαν οι μαίες να τον εβγάλουνε έξω! Καθότι κεφάλας και φιακάς, όπως αυτές καταμαρτυρούσι και οι φωτογραφίες καταδεικνύουσι. Καίτοι θα ήτο πλεονέκτημα το δεύτερο, καθότι:
φτίκαρς (επίθ.) στα κοζανιώτικα σημαίνει: 1. άνθρωπος με μεγάλα αυτιά 2. με δυνατή ακοή, 3. ο ωτακουστής.
Η λεχώνα μάνα-μητέρα-μαμά του ελιποθύμησεν εις την θέα του -ούτως λεγόμενου- νεογνού της, ο δε δύσμοιρος πατέρας του, απελπισμένος ών, ελησμόνησεν να δώσει το γνωστό bahşiş στις μαίες ούτε εκέρασεν το προσωπικό, όπως απαιτεί το savoir vivre, εις το οποίο εντρυφούσε η οικογένειά του, πάππου προς πάππον. Το εν λόγω νεογνό, ήτο συνάμα κοντοστούπης και φαλακρός∙χαρακτηριστικά που τον επηρέασαν στην υπόλοιπή του ζωή. Οι συγγενείς και οι οικογενειακοί φίλοι, οι οποίοι προσέτρεξαν άμα τņ εν ζωή ...αφίξει του εν λόγω ....τέρατος αναρωτιόντουσαν και μονολογούσαν «...πώς είναι έτσι το παιδί και τι μεγάλα αυτιά;».
Έκτοτε, τραύμα βαρύ -παιδικό τραύμα αναφέρεται εις την ιατρικήν ορολογίαν- ανεπτύχθη εις το νεογνό και ως εκ τούτου, αμέτι μουχαμέτι τόβαλε όταν μεγαλώσει να ...διορθωθεί. Κατά καιρούς εφρόντιζε να καλλιεργεί εις το τριχωτόν -ούτως ειπείν- της κεφαλής του μακριά μαλλιά -ως καρρηκομόων νεανίας- για να σκεπάζει τα τεράστια του ώτα, εφορούσε υποδήματα με υψηλόν πάτο για να φαίνεται υψηλός, βάδισμα κορδωτό απέκτησε για να φαίνεται πλέον υψηλότατος, ενίοτε φορούσε και καπέλο ή σκούφο για να κρύβει το κεφάλι και τ’ αυτιά του. Τα ...ψιλοκατάφερνε. Μέχρι που τον ...πήρε κάποια καλή νεράιδα και τον ...εσουλούπωσε. Ξεγέλασε νεαράν κορασίδα, την ενυμφεύθη και εγλύτωσε τα ...χειρότερα!
Για να μη σας τα πολυλογώ, ιδού τι κατέγραψε στο Βιβλίο ...Συμβάντων ο εφημερεύων μαιευτήρ:


Αυτά τα ολίγα, διά την αποκατάστασην της αληθείας και όχι όπως λανθασμένα αναγράφουν και διαδίδουν ξένα κέντρα παραπληροφόρησης για δήθεν ...καθιέρωση της Παγκόσμια αυτής Ημέρας, λόγω της υπογραφής της σύμβασης για τα Δικαιώματα του παισού στη σύνοδο του ΟΗΕ το 1989.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας συμπίπτει με τη συμπλήρωση 54 χρόνων από της γεννήσεως του εν λόγω ...νεογνού! Ας του ευχηθώμεν απαξάπαντες, τα καλυτερότερα ...για τους άλλους (διότι για εκείνον, τί ευχή να δώσουμε που να πιάσει τόπο; Χαμένη θα πάει και σήμερον, εις την παγκόσμιον κρίση την οποία διάγωμεν, ούτε ευχές μας πλεονάζουν αλλά ούτε και από το υστέρημά μας δε θα θέλαμε να πάνε χαμένες).
*ποιητική αδεία για τη ρίμα
ΥΓ. Η περιγραφή-ποίημα είναι παράφραση του ποιήματος του Γ. Σουρή, με τίτλο "Η ζωγραφιά μου"
ΥΓ. Το ελησμόνησα αλλά εφρόντισε να μου το υποδείξει η ...σχολιάστρια αλλά και blogger jamanFou. Δημοσιεύω φωτογραφία του ...νεογνού, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την αρχική.


17 σχόλια:

Ἅ λ ς είπε...

XAXAXAXAXA....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στο "αγνωστο" εκεινο μαωρακι,που καθιερωσε κ τη μερα του παιδιου!!!!Του χρωσταμε πολλα!!!
Να του ευχηθω να τα 1000σει και να ειναι παντα ευτυχισμενο!!!!!!!!!!!
τα φιλια μου...

ρίτσα είπε...

hahaha

πολύ ωραία ανάρτηση

να ζήσεις και ότι ποθείς φλούφλιν:)

maxforeigner είπε...

ΧΑ, ΧΑ ΧΑ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΑ. Να μην ανησυχείς αν τα αυτιά... δεν μικραίνουν με το χρόνο, αν ... νέα μαλλιά δεν φυτρώνουν... Η σοφία, λόγω των εμπειριών, αυξάνει! Κι αν έχεις κοντά σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, τίποτα δεν φοβάσαι!

nickpet είπε...

Τώρα καταλαβαίνω γιατί όσοι σε βλέπουν γελάνε μαζί σου.... Ομολογώ ότι ποτέ δενπρόσεξα τα αφτιά σου! Τη Δευτέρα θα σε περάσω από τρισδιάστατη τομογραφία για να αξιολογήσω τα ευρήματα!!!

jf είπε...

Αν το νεογνό είναι ο, εις την αριστεράν στήλην, κατά νόμον υπεύθυνος, τότε η καλή νεράιδα τον εσουλούπωσε, κατά πως φαίνει παραπλεύρως!
Χρόνια του πολλά...

VAD είπε...

Κάτι ήξερε ο μαιευτήρ:)))
Πολύχρονος....

habilis είπε...

Xιχιχιχι τι φάτσα !

habilis είπε...

Πολύχρονος και πάντα με τέτοια διάθεση !

KitsosMitsos είπε...

Είχε και έμπνευση ο μαιευτήρας! Χαχαχα!
Χρόνια πολλά και καλά!
Την καλησπέρα μου.

Ανώνυμος είπε...

Καθυστερημένος κι εγώ.(Λόγω απουσίας κι όχι στα μυαλά). Α...παπα τι σύμπτωση οι ημερομηνίες! Όλα μας τα είπες μα ξέχασες να πεις τι είναι αυτό που σε αναγεννάει κάθε μέρα και μας κάνεις να ξανανιώνουμε κι εμείς. Πες μας το και να ξέρεις πως θα σ' αγαπάμε ακόμα πιο πολύ και τα ευρήματα του nikpet θα τα αξιοποιήσουμε δεόντως.

Ανώνυμος είπε...

Χρονια Πολλα και καλα! Ευχες αφημενες με μια μικρη χρονοκαθυστερηση αλλα τι ειναι αυτη μπροστα στη ζωη ! Να εισαι καλα και να γιορτασεις πολλα πολλα γενεθλια ακομα!
Γελασα πολυ με το ποιηματακι του Σουρη !

Side21 είπε...

Να τα διακοσαρίσεις
φίλε μου ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!
Περιμένουμε κέρασμα διαδικτυακόν ...

Ανώνυμος είπε...

χμμ γλυκα δεν είδα πουθενα!

Ανώνυμος είπε...

χμμ γλυκα δεν είδα πουθενα!

phlou...flis είπε...

Αγαπητοί @φίλοι-φίλες

@EiRiNi
@ρίτσα
@Mike
@nickpet
@JamanFou
@Vad
@habilis
@KitseMitse
@Ανώνυμε
@xeimvniatikhliakada
@Side21

Τα λόγια σας με συγκίνησαν ιδιαιτέρως, ΟΥΑΟΥ, ΟΥΑΟΥΟΥΟΥΟΥ
Σας ευχαριστώ για τις ευχές, ΟΥΑΟΥΟΥΟΥ
Ευχαριστώ Mike και ανώνυμε για τα σοφά σας λόγια-ευχές, ΟΥΑΟΥΟΥΟΥ

Vad και nickpet θα τα ....ξαναπούμε (γκρρρ) ΟΥΑΟΥΟΥ

Side21 και xeimwniatikhliakada, την υγεία σας προσέχω γι αυτό....

ΥΓ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΕΥΧΗΘΗΚΑΤΕ, εύχομαι virus να σας χαλέσει το pc σας, διακοπές συνεχείς να έχετε στο adsl σας, το blog σας να χαλάσει ή να απενεργοποιηθεί....

stalamatia είπε...

Αργησα Φλούφλη μου να πάρω χαμπάρι Χρόνια πολλά και καλά.Χμ είσαι τσας 1 χρόνο και 5 μήνες μεγαλύτερος μου.

phlou...flis είπε...

@stalamatia: ευχαριστώ. Αλλά κάνει λάθος. Εσύ είσαι τσαςτ 1 χρόνο και 5 μήνες μικρότερή μου :-). Είναι θέμα ....τακτ αλλά και διατύπωσης!!!

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...

Τούτη η δίψα δε σβήνει τούτη η μάχη δε παύει...